Архива вести
                   

ПРОЈЕКАТ „ПРЕВАЗИЛАЖЕЊЕ БАРИЈЕРА ИЗМЕЂУ МИГРАНАТА И ЛОКАЛНЕ ОМЛАДИНЕ“ УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАН

9. децембар 2021.

Културно Удружење „Дитурија“  одржало је последњу и завршну активност у оквиру пројекта „Превазилажење баријера између миграната и локалне омладине“ који финансира Међународна организација за миграције.

„С обзиром на немогућност комуникације, социјализације миграната, а посебно младих миграната са локалном омладином из општина Прешево и Бујановац, надамо се да смо кроз различите активности које је Културно Удружење „Дитуриа“ организовало у оквиру овог пројекта, успели да створимо јаке мостове комуникације између њих, и што је још важније, да се изборимо са бројним предрасудама које наши млади људи имају према мигрантима и обрнуто, додао Блерим Исени“, председник удружења Дитурија.

У овој активност учествовали су представници Међународне организације за миграције (ИОМ), представници Комесаријата за миграције и избеглице, УНХЦР-а и ИНДИГО-а, представници Центра за социјални рад у Општини Прешево, директори школа, локална и мигрантска омладина.

Културно Удружење „Дитурија“ је поделило захвалннице и сертификате свим  сарадницима, локалној омладини и мигрантима који су били максимално ангажовани током реализације активности у оквиру овог пројекта.

На завршној манифестацији млади мигранти из Авганистана отпевали су своју химну, док су млади из општина Прешево и Бујановац приказали емисију за младе у циљу подизања свести локалне заједнице о проблемима, потешкоћама и изазовима кроз које су мигранти пролазили током свог путовања и како је све то утицало на континуитет њиховог живота.

Избор: КУ Дитурија, Координационо тело