Архива вести
                   

ПРОДУЖЕН РОК ЗА ИЗМИРЕЊЕ РАЧУНА ЗА СТРУЈУ

6. април 2016.

Прешево, Бујановац, Медвеђа - Вршилац дужности генералног директора Електропривреде Србије Милорад Грчић изјавио је да ће гужве на шалтерима убудуће бити мање, јер је рок за остварење попуста од пет одсто за измирење рачуна за електричну енергију продужен до 28. у месецу.

Грчић је рекао да је уочено је да су гужве испред места где грађани плаћају струју велике посебно 25. у месецу, датума који је до недавно био рок за остварење попуста.

„До сада је ЕПС давао попуст до 25. у месецу, а пензионери су своја примања добијали до тог истог датума. Зато се дешавало да у истом дану покушају и да измире рачун, да би остварили попуст, па су се стварале гужве”, рекао је Грчић.

Он је истакао да су грађани за то јавно предузеће најбитнија и најбројнија категорија купаца, као и да они у највећем проценту на време измирују рачуне.

„Зато сам иницирао да овај рок померимо на 28. у месецу, како би имали три дана времена да измире обавезе и истовремено остваре попуст од пет одсто, а Надзорни одбор ЕПС-а је то прихватио”, рекао је Грчић.

Извор: РТВ Ритам и Координационо тело 

 

homescontents