Архива вести
                   

ПРЕДСТАВНИЦИ СЛУЖБЕ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА ОПШТИНЕ ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА У ПОСЕТИ ОПШТИНИ ПРЕШЕВО

9. децембар 2021.

Прешево – Београд - Председница општине Прешево, Ардита Синани, дочекала је представнике Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа у свом кабинету.

Између осталог, на састанку је било речи у вези  са утрошком средстава из буџета Координационог тела, које је општина распоредила у своје пројекте. Сва средства су извршена скоро у потпуности из буџета Координационог тела.

Преставници Координационог тела су затим одржали састанак са Предрагом Стошићем, директором  Основне школе „Вук Караџић“. Једна од тема разговора била је формирање кабинета за ликовно, фонетику, физику и хемију. Школа је од службе Координационог тела затражила помоћ у опреми.

Уследио је састанак представника Координационог тела са председницима Месних заједница,који су изнели највеће проблеме са којима се суочавају.

С обзиром да Месна заједница Железничка станица има дугогодишњи проблем с атмосферском канализацијом, разговарало се о проналажењу трајног решења.

Такође, три месне заједнице, Стрезовце, Маминце и Славујевац, немају канализацију те се разговарало о увођењу канализације.

У склопу посете општини Прешево, предвиђен је састанак са Шкљзеном Љиманијем, поводом акције куповине пакетића за децу са посебним потребама, коју је новчано подржало Координационо тело. Тиме је омогућена куповина 60 пакетића за децу са инвалидитетом.

Након тога, предвиђен је и састанак са Невладином организацијом „Livrit“.

Извор: Координационо тело