Архива вести
                   

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА КОЈА РУШИ ЕТНИЧКЕ БАРИЈЕРЕ

20. децембар 2010.

Позоришни комад „Ми смо цео свет“, омладинског центра „Ти и ја смо ми“ из Бујановца,  изведен је у петак 17. децембра 2010. године у препуној сали Народног позоришта на сцени „Раша Плаовић“.

Пред представу, публици су се обратили управник Народног позоришта Божидар Ђуровић, покрајински секретар за културу Миодраг Ђурић, министар културе Небојша Брадић и председник Координационог тела министар Милан Марковић.

Ово је друга мултиетничка представа омладинског центра који ради са младима, различитих националности, са југа Србије. Овај пут млади са југа – из Бујановца и Прешева, радили су са вршњацима из Кикинде. Њих 28 је у Народном позоришту извело комад „Ми смо цео свет“ за публику у Београду.

У комаду се прожима низ паралелних тема а главни мотив је забрањена љубав.
Представу су до сдаа имали прилике да виде грађани Кикинде, Љубљане и Бујановца, а прошле недеље ту привилегију је имала и публика у Београду.

Ови мклади људи својом појавом шаљу јаке поруке љубави, пријатељства и мира својим дружењем и креативношћу. Оно што они поручују јесте да боја коже, језик, религија, култура и порекло нису битни јер „Ти и ја смо ми а ми смо цео свет!“.

Надамо се да ће ову поруку имати прилике да чују, виде и осете и остали грађани у Србији и региону.

Пројекат су подржали Покрајински секретаријат за културу АП Војводина и Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.