Архива вести
                   

ПОЗИВ ЗА ПРЕДАЈУ ПРИЈАВА ЗА ПРОЈЕКТЕ ИЗ СРБИЈЕ ЗА 2019. ГОДИНУ У ОКВИРУ ЕРАЗМУС+ КА2 ИЗГРАДЊА КАПАЦИТЕТА У ОБЛАСТИ МЛАДИХ

29. новембар 2018.

Извршна агенција Европске комисије  (EACEA) је у оквиру Општег позива за 2019. годину (https://erasmusplus.rs/opsti-poziv-erasmus-2019/) објавила позив за предају пројеката у оквиру КА2 Изградња капацитета у области рада са младима – Сарадња програмским и партнерских земаља (ACPALA) за 2019. годину.

У оквиру Кључне активности 2 програма Еразмус+ и подакције Изградња капацитета у области младих од конкурсног рока за пројекте за 2019. годину, актери из Србије по први пут могу бити подносиоци пројеката у оквиру буџетске линије намењене програмским земљама (ACPALA).  У оквиру посебне програмске и буџетске линије Омладински прозор за Западни Балкан, актери из Србије од 2019. године, не могу више бити подносиоци предлога пројеката, али зато и даље могу учествовати као партнери подносиоцима пројеката из региона Западног Балкана.

Пројекти КА2 Изградње капацитета су транснационални пројекти, базирани на партнерствима између различитих врста актера активних на пољу образовања и тренинга, рада са младима, као у другим секторима – у програмским и партнерским земљама. Актери из Србије су до сада били најуспешнији корисници средстава намењених овим пројектима на Балкану (више информација можете пронаћи на https://erasmusplus.rs/mladi-odobreni-projekti/rezultati-konkursa/

Рок за предају пројеката за 2019. годину је 24. јануара до 12 часова (подне).

Више детаља о правилима и могућностима учешћа можете пронаћи у Еразмус+ Програмском водичу за 2019. годину (http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources/programme-guide_en). Део који се односи на могућност директног подношења пројеката актера из Србије се налази у одељку КА2 Изградња капацитета у области младих.

Регистрација ПИЦ броја (https://erasmusplus.rs/pic-broj/?langkl=lat)         је обавезна за све партнере на пројекту.

Извор: Извршна агеција Европске комисије и Координационо тело