Архива вести
                   

ПОЗИВ ЗА ОБУКУ У БЕРЛИНУ И БУКУРЕШТУ

27. jануар 2016.

Берлин - Учествуј у пројекту о рушењу зидова поделе у Европи који укључује два семинара, од којих се први одржава у Берлину (од 4. до 12. марта 2016. године)  а други у Букурешту (од 5. до 12. септембра 2016. године). Пројекат укључује и период праксе за ново научене неформалне приступе а намењен је тренерим и особама које раде са младим људима.

На семинарима ће се учити и разговарати о, као и процењивати, велики број неформалних приступа бављењу историјом истока и запада Европе, као и њеним садашним последицама. Размишљање о историји Европе и још увек постојећим стереотипима о „истоку“ и „западу“ Европе је важан део политичког образовања  који доприноси  мирној Европи у будућности. Учесници ће добити и информације о ревизији историје ДДР Немачке  и комунистичког доба у Румунији. Обе обуке укључују активности као што су то излети до историјских спомен-места, разговори са сведоцима историјских збивања  и испробавање креативних и уметничких метода, као што је то сликање на улици.

Језик комуникације током обука ће бити енглески, док ће храна бити вегетаријанска.

Трошкове путовања, смештаја, јавниогпревоза, хране и програма покрива програма ЕУ Ерасмус +. Једини трошак учесника семинара је котизација од 100 евра (за обе обуке).

Важно је учествовати на обе обуке; није могуће конкурисати само за једну од њих.

На семинару ће учествовати полазници из Италије, Румуније, Литваније, Холандије, Србије и Немачке.

Да бисте се пријавили за учешће у овом пројекту, потребно је да попуните онлајн формулар на http://solarev.org/en/online-application/

Додатне информације о семинару можете пронаћи на flyer_east-west_trainings

Идеално би било да се заинтересоване особе пријаве до 1. фебруара 2016. године.

Извор: Немачка организацоја Солар е.В и Координациуоно тело