Архива вести
                   

ПОЗИВ ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА

11. децембар 2015.

Грађанске иницијативе расписују  позив за организације цивилног друштва у оквиру пројекта „Независне институције ближе грађанима” (Independent Bodies Closer to Citizens) чију реализацију подржава Америчка амбасада у Београду.

Циљ овог пројекта је стварање мреже 10 контакт организација за три независне институције (Заштитник грађана, Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности и Повереник за заштиту равноправности), како би се унапредила веза између ових институција и грађана на локалном нивоу. Мрежа контакт организација ће унапређивати капацитете независних институција кроз развој платформи локалних организација како би се боље одговорило на кршења права и потребе грађана у локалним заједницама.

У оквиру пројекта „Независне институције ближе грађанима” за изабране организације ће током јануара бити организована дводневна обука у циљу добијања више инфомација о могућностима за приближавање рада независних институција грађанима на локалном нивоу. Након тога, у сарадњи са организацијама, организоваће се посете Заштитника грађана, Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности и Повереника за заштиту равноправности изабраним локалним заједницама.

Позив је отворен за све организације из Србије ван Београда, чије активности су у вези са делокругом рада независних институција које остварују директан контакт са грађанима и које имају довољно капацитета да учествују у активностима.

Предност ће имати организације које имају седишта у општинама са већинским албанским, бошњачким и мађарским становништвом као и у социјално-економски неразвијеним општинама.

Пријаве се шаљу попуњавањем формулара који је доступан на https://drive.google.com/file/d/0B5JidIrxTq9jTl9PaEJjUGxxVmRNTnBwc1BGMXBEcU4zZkRJ/view?pli=1 и његовим слањем на е-маил адресу petar@gradjanske.org са насловом: Пријава за конкурс, најкасније до 20. децембра 2015. године. Додатне информације се могу добити до 18. децембра 2015. године телефоном на број: 060 3624 005 или електронском поштом, слањем питања на адресу: petar@gradjanske.org.

Извор: Грађанске иницијативе и Координационо тело