Архива вести
                   

ПОЗИВ МЛАДИМ РОМИМА И РОМКИЊАМА ДА СЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПРОГРАМ ОБУКА И ПРАКСИ

25. jануар 2016.

Београд - Кровна организација младих и Удружење младих Рома Србије позивају све заинтересоване младе Роме и Ромкиње, старости до 30 година, да се пријаве за обуку и програм пракси у оквиру пројекта „Више искуства за више прилика за запослење младих Рома и Ромкиња".

Пројекат омогућује младим Ромима и Ромкињама да стекну прво радно искуство, које ће допринети повећању њихове запошљивости на тржишту рада, као и тежњи да се изборе са предрасудама друштва у које желе да се укључе.

Међу најугроженијим групама у проналажењу посла спада ромска национална мањина, а ако посматрамо по старосним категоријама највише пријављених Рома код Националне службе за запошљавање су млади до 30 година. Овим пројектом желимо да мотивишемо ромску омладину да активно тражи посао, како би се превазишла исклљученост и зачарани круг сиромаштва, кроз повећани социјлани контакт ван ромске заједнице. Подстичемо професионални и лични развој како би се интегрисали у друштвени живот на локалном нивоу.

У оквиру пројекта одржаће се две основне активности. Тродневни тренинг за јачање капацитета и подизање запошљивости учесника, како би могли да се укључе у активно тражење посла са стеченим знањем и вештинама. Након тока имаће прилику да кроз двомесечне праксе у организацијама цивилног друштва стекну и прва радна искуства која би требало да допринесу њиховом професионалном усавршавању.

Тренинг ће бити одржан од 5. до 7. фебруара у Нишу, а радне праксе током марта и априла у више градова и општина у Србији.

Сви заинтересовани млади Роми и Ромкиње до 30 година могу се пријавити за учешће без обзира на степен образовања и досадашње радно искуство попуњавањем формулара на линку (http://www.koms.rs/koms-i-umrs-pozivaju-mlade-rome-i-romkinje-na-program-treninga-i-praksi/), најкасније до 28. јануара.  

За све додатне информације о пројекту и пријавама можете контактирати Владана Ђукановића, координатора програма Кровне организације младих Србије, путем и-мејла vladan.djukanovic@koms.rs.

Пројекат се финансира из буџета Републике Србије – Канцеларије за људска и мањинска права, у оквиру програма ради унапређења и заштите људских и мањинских права у Републици Србији, као део програма ради унапређења положаја и статуса Рома у Републици Србији.

Извор: Кровна организација младих Србије и Координационо тело

 

homescontents