Архива вести
                   

ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА О ДОДЕЛИ СРЕДСТАВА ЗА СУБВЕНЦИЈЕ ПРИВРЕДНИЦИМА ИЗ ПРЕШЕВА, БУЈАНОВЦА И МЕДВЕЂЕ У 2023. ГОДИНИ

8. септембар 2023.

Министар државне управе и локалне самоуправе и председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Александар Мартиновић и в.д. директора Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Ненад Митровић боравили су данас у Бујановцу поводом уручења уговора о додели бесповратних средстава за субвенције привредницима из Прешева, Бујановца и Медвеђе.

По доласку у Бујановац, министра Мартиновића и в.д. директора Службе Координационог тела Ненада Митровића дочекао је председник општине Нагип Арифи, којом приликом су имали састанак у згради општине Бујановац где су разговарали о текућим и планираним активностима, у духу добре сарадње између локалних и републичких власти. Након састанка, министар Мартиновић је, заједно са председником општине Нагипом Арифијем и в.д. директора Службе Координационог тела Митровићем, обишао Услужни центар у општини Бујановац и Библиотеку „14. новембар“ у Дому културе у Бујановцу.

Свечана додела уговора организована је у сали Дома културе у Бујановцу, којом приликом су додељени уговори за 14 привредника из ове три општине -  за пет привредника  из Прешева, шест из Бујановца и три привредника из Медвеђе.

Ове године је укупно додељено 34 милиона динара, и то: за општину Прешево 12.873.951,00 динара, за општину Бујановац 14.316.049,00 динара и Медвеђу 6.800.000,00 динара.

„Служба Координационог тела већ једанаест година додељује бесповратна средства за субвенције. До 2023. године, укупно је додељено 425.604.425,88 динара за 175 привредника. Укупан број новозапослених је око 350 лица“, навео је в.д. директора Службе Координационог тела Ненад Митровић.

Уговоре о додели средстава за субвенције привредницима су доделили министар Александар Мартиновић, председник општине Бујановац Нагип Арифи, в.д. директора Службе Координационог тела Ненад Митровић, заменик председника општине Медвеђа Раде Перовић и шеф кабинета председника општине Прешево Висар Мемети.

Министар Мартиновић је навео да данашњи догађај показује да је приоритет Владе Републике Србије да помогне економски развој ових општина.

„Јако је важно да ми који представљамо Владу Републике Србије будемо што више на терену, како са локалним руководством, тако и са грађанима“, поручио је министар Мартиновић, наког чега се захвалио присутним привредницима, наводећи да су Влада републике Србије, Служба Координационог тела и јединице локалне самоуправе добри партнери привредницима, ради постизања заједничког циља у виду оснаживања овог подручја.

Догађају су присуствовали и председник скупштине општине Бујановац Енвер Рамадани, председник скупштине општине Медвеђа Станко Милошевић, в.д. заменице директора Службе Координационог тела Јелена Чолић и в.д. помоћнице директора Службе Координационог тела Јелена Јакшић.

Служба Координационог тела ће и убудуће наставити да подржава привреднике из Прешева, Бујановца и Медвеђе, у циљу свеукупног економског развоја ових општина.

Извор : Служба Координационог тела