Архива вести
                   

ПОСЕТА ПОМОЋНИЦЕ МИНИСТРА ЗА БРИГУ О ПОРОДИЦИ И ДЕМОГРАФИЈУ ОПШТИНИ МЕДВЕЂА

1. децембар 2021.

Медвеђа – Београд - Александра Чамагић, помоћница министра у Министарству за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије, боравила је у радној посети општини Медвеђа.

На састанку који је одржан у кабинету председника општине, др Небојше Арсића, разговарало се о тренутној демографској структури на територији општине Медвеђа, као и о примени мера пренаталне политике коју промовише Министарство за бригу о породици и демографију.

На конференцији за медије, Александра Чамагић је изјавила да је свако новчано издвајање у малим општинама, за породицу од великог значаја, али да је пођеднако важна и атмосфера подршке младим паровима да остану у локалној средини.

„Наш задатак је да обиђемо све локалне самуправе, и да након тога предложимо сет мера које на координисан начин, дугорочно и у односу на специфичност средине, треба да дају очекивани резултат и допринесу поправљању лоше демографске слике у Србији“, рекла је Чамагић.

Она је додала да је породици потребна подршка свих институција, посебно у време пандемије, када је додатно изложена терету очувања здравља, како менталног тако и физичког. Подршка породици, како је изјавила, не мора увек бити финансијска, јер брига о породици пођеднако подразумева и стварање амбијента за њено оснивање, па је тако помоћ породици и отварање нових радних места, обнављање вртића и школа, или брига о старима.

Извор: Инфоцентарјуг.рс, Координационо тело