Архива вести
                   

ПОЛИЦИЈА ПОЗИВА ГРАЂАНЕ ДА САМИ ПРЕДЛОЖЕ ДЕОНИЦУ ЗА КОНТРОЛУ БРЗИНЕ

12. април 2024.

Саобраћајна полиција саопштила је да ће од 25. априла до 1. маја спровести акцију појачане контроле у ​​циљу откривања и санкционисања прекорачења брзине. Полиција позива грађане да предложе деоницу на којој сматрају да је потребно поставити радаре, саопштио је МУП.

Саобраћајна полиција ће, како се наводи, свакодневно ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања - ручне радаре, радаре у системима видео-надзора и уређаје за мерење брзине у возилима без полицијских ознака, тзв. пресретачи, док ће се на аутопутевима мерити просечна брзина возила.

Напомињемо да ће у оквиру ове акције, која се реализује у сарадњи са организацијом РОАДПОЛ (Мрежа европске саобраћајне полиције), у среду, 1. маја од 00 до 24 часа, бити одржана акција „Спеед Маратхон“ спроведена, током које ће се на најважнијим путним правцима брзина мерити непрекидно 24 часа, наводи се у саопштењу.

Министарство унутрашњих послова позива грађане да дају допринос ефикаснијој реализацији акције и повећању безбедности саобраћаја предлажући деонице путева на којима ће припадници саобраћајне полиције контролисати брзину.

„Предлози треба да садрже прецизну локацију, односно правац пута и могу се односити на путеве ван насеља и у насељу. Предлози се достављају на е-маил Управе саобраћајне полиције usp@mup.gov.rs најкасније до среде, 24. априла 2024. године“, додаје се у саопштењу.

Извор: bujanovacke.co.rs