Архива вести
                   

ПОЧИЊЕ КОНТРОЛА НА КОРИДОРУ 10

2. јун 2014.

Београд-Прешево - Министарство унутрашњих послова започело је на Коридору 10 акцију под називом „Срећан пут“, која ће трајати до  15 септембра 2014. године.

Циљ акције је обезбеђивање безбедног транзита људи и добара преко територије Републике Србије и пружање већег степена бриге и заштите путника, с обзиром да се у току летње туристичке сезоне на путевима међународног Коридора 10 изврши велики број кривичних дела према страним држављанима у транзиту.

Акција „Срећан пут“ ће бити реализована истицањем плаката и дељењем вишејезичних летака на граничним прелазима Прешево, Градина, Хоргош и Батровци, као и на полицијским пунктовима Управе саобраћајне полиције код Бубањ потока, Шимановаца и Наиса, на којима ће путници моћи  писмено да поднесу жалбе или похвале на рад полицијских службеника.

Плакати и леци ће садржати основне информације о бројевима хитних служби, саобраћајним упозорењима и могућности да на једноставан и брз начин страни држављани и грађани Републике Србије пријаве случајеве корумпираног понашања.

Они ће моћи да поднесу жалбе или упуте похвале на рад полицијских службеника, као и да пријаве кривична дела која уоче или која им се догоде у току путовања, позивом на број телефона 011/361-00-18. Овај број се налази у Оперативном центру Министарства унутрашњих послова и са њега ће се позиви преусмеравати преводиоцима енглеског или немачког језика и полицијским службеницима, чиме ће бити омогућено брже предузимање полицијских мера на расветљавању кривичних дела.

Извор: Југпрес и Координационо тело