Архива вести
                   

ПИСМО ГРАЂАНИМА - 29.12.2021.

29. децембар 2021.

Поштовани грађани Прешева, Бујановца и Медвеђе,

За нама је још једна тешка, пандемијска година. За нас у Координационом телу још тежа јер нас је напустио наш председник, наш професор др Зоран Станковић. Професор Станковић био је оличење доброте и принципијелности. Увек спреман да помогне и решава проблеме грађана Прешева, Бујановца, Медвеђе. Ми у Служби Координационог тела наставићемо да радимо на његов начин. Наставићемо да помажемо развој економије у општинама, да решавамо проблеме у образовању, да подржавамо младе и развој цивилног сектора.

 Поштовани суграђани, желим да вас на овај начин кратко информишем о нашем раду. У протеклој години више од 212 милиона динара уложено је  у  инфраструктуру, асфалтирање улица, реконструкцију дотрајале водоводне и канализационе мреже, објекте од кључног значаја за Прешево, Бујановац и Медевеђу. Кроз бесповратна средства од 40 милона динара за мала и средња предузећа помогли смо и отварање нових радних места

 Скоро четири милона динара обезбедили смо за путне трошкове ученика основних и средњих школа, а свим ђацима првацима даровали смо школске торбе и прибор вредне више од 2 милона и 200 хиљада динара.

Служба Координационог тела је због објективно тешке пандемијске године помогла Домове здравља у Прешеву, Бујановцу и Сијаринској бањи и вртиће „8.Март“, „Наша радост“ и „Младост“ у укупном износу од 2.256.260 динара. Стипендирали смо 300 ученика са 10 милиона и 800 хиљада динара. Кад год смо били у прилици давали смо једнократну помоћ и донирали средства најугроженијима у нашем друштву. Самохраним родитељима, деци са инвалидитетом, ромској и сиромашној деци. За то смо у проптеклој години потрошили 8,5 милиона динара.

Коначно смо, крајем године, заједно са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог  поново покренули разговоре са представницима албанске заједнице о важним питањима. Најпре смо отворили тему образовања и разговарали о уџбеницима на албанском језику и полагању испита за лиценце.  У вези са тим, Координационо тело је обезбедило 1.165.430 динара за пројекат Националног савета албанске националне мањине  „Уџбеници за албанску заједницу 2021“. 

Поштовани грађани и грађанке Прешева, Бујановца и Медвеђе, у наступајућој години желим вам мир, здравље и успех сваке врсте.

Срдачно,
в.д. директора Службе Координационог тела
Данијела Ненадић

 

homescontents