Архива вести
                   

ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА “ЗЕЛЕНЕ ИДЕЈЕ”

8. април 2016.

Јуче је отворен конкурс Националног форума за зелене идеје, који четврту годину заредом организује Траг фондација у партнерству са Фондом браће Рокфелер (РБФ) и Ерсте Банком. Конкурс је покренут са идејом да препозна и пружи подршку иновативним пројектима заснованим на принципима одрживог развоја који могу да остваре значајан друштвени, еколошки и економски утицај у локалним заједницама, уз истовремену заштиту животне средине.

На конкурс, који ће трајати до 2. маја, могу да се пријаве појединци, удружења и мала предузећа и предузетници.

Три идеје са највећим потенцијалом за унапређење квалитета живота друштвене заједнице добиће по 5.000 долара који су намењени реализацији идеје, а биће и додатно подржани путем консултација и менторства са циљем да постану конкурентни и одрживи на дужи период.

Присутнима се у име организатора обратила извршна директорка Траг фондације Биљана Дакић Ђорђевић.

„Претходне три године кроз конкурс је подржано девет успешних пословних идеја, а уложена средства свих досадашњих партнера на пројекту прелазе износ од 100.000 долара. Поред финансијске подршке, добитницима награда обезбедили смо додатну подршку у виду консултација, менторства и размене искустава. Верујемо да ће успешни примери досадашњих добитника у развијању одрживих бизниса подстаћи и друге да буду предузимљиви и на тај начин допринесу развоју својих локалних заједница", истакла је Биљана.

„Треба веома ценити приступ који имају предузетнице и предузетници који раде у духу зелених идеја, јер они осим свих аспеката о којима мора да води рачуна било који бизнис, посебну пажњу обраћају на друштвени и еколошки ефекат на заједницу. Покушаћемо у томе да им помогнемо и финансијски и саветодавно", изјавио је Владимир Тодоровић, експерт за друштвено предузетништво и екстерне комуникације Ерсте Банке.

Победници конкурса биће у прилици и да своје пројекте представе на регионалном форуму Филантропија за зелене идеје Фонда браће Рокфелер (РБФ) који ће у Србији бити одржан у јулу 2016. године, а најбољи ће добити додатних 10.000 долара.

Подносиоци пројектних идеја се на конкурс могу пријавити путем Пријавног формулара, који се може преузети на  https://www.tragfondacija.org/pages/sr/donacije-za-ocd/nacionalni-forum-za-zelene-ideje.php

Попуњен пријавни формулар неопходно је до 2. маја 2016. године, до 17 часова, послати, електронским путем на адресу: zeleneideje@tragfondacija.org.

Извор: Траг фондација и Координационо тело

 

homescontents