Архива вести
                   

ОПШТИНА МЕДВЕЂА ОБЕЗБЕДИЛА ПОСАО ЗА 20 МЛАДИХ ЉУДИ СА ФАКУЛТЕТСКОМ ДИПЛОМОМ

29. новембар 2017.

Медвеђа – Пројектом за економско оснаживање младих под називом „Млади до посла”, општина Медвеђа је успела да младим високо образованим људима обезбеди посао.

Двадесеторо младих људи са факултетском дипломом добиће посао у локалној самоуправи у Медвеђи и њеним институцијама, што је омогућено потписавањем уговора у Београду од стране представника општине Медвеђа и америчке владине организацију УНДП.

Реч је о пилот пројекту којим је предвиђено да се зараде за двадесеторо високошколаца у првих 6 месеци финансирају из буџета општине Медвеђа, а у других шест месеци из донације УНДП.

„То је био једини начин да образовани људи дођу до посла у Медвеђи, с обзиром да је пријем у радни однос ограничен ранијом Уредбом. Овај програм, који се по први пут реализује у Србији, има за циљ да заустави исељавање младих“, казао је председник општине Медвеђа, Небојша Арсић..

Поменути високошколци, међу којима има и припадника српске и албанске националне заједнице, полагаће стручни испит након годину дана проведених на послу.   

Извор: Инфо центар југ, Дневик југа и Координационо тело 

 

homescontents