Архива вести
                   

ОПШТИНА МЕДВЕЂА ДОБИЛА ЈОШ ЈЕДАН ПРОЈЕКАТ “УНАПРЕЂЕЊЕ ДОБРОГ УПРАВЉАЊА НА ЛОКАЛНОМ НИВОУ”

28. новембар 2018.

Медвеђа – Свечано потписивање Меморандума о сарадњи за доделу пакета подршке за унапређење грађанског учешћа и транспарентности и унапређење антикорупцијских политика на локалном нивоу, организовано је током заседања 46. скупштине Сталне конференције градова и општина, која је одржана у уторак 27. новембра у Београду.

Општина Медвеђа потписала је меморандум о сарадњи и добила још један у низу пројеката ове изузетно успешне године “Унапређење доброг управљања на локалном нивоу”

Поред званичника Министарства државне управе и локалне самоуправе, Амбасадора Швајцарске Конфедерације, Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) и Генералног секретара СКГО, свечаном потписивању учествовали су представници 14 градова и општина којима су додељени пакети подршке, што је означило и званичан почетак спровођења пакета.

Пакет подршке за унапређење грађанског учешћа и транспарентности додељени су следећим градовима и општинама: Београду, Кикинди, Смедереву, Јагодини, ГО Врачар, Кучеву и Великом Градишту.

Подршка за унапређење антикорупцијских политика пружена је: Зајечару, Сомбору, Лозници, Бољевцу, Пландишту, Жабљу и Медвеђи.

Пакети подршке подразумевају техничку помоћ која ће бити пружена кроз развој модела аката, обуке, менторски рад и директну саветодавну подршку, са циљем да се изабраним градовима и општинама пружи подршка за унапређење и успостављање како нормативног оквира, тако и одговарајућих процедура и механизама ради унапређења њиховог поступања у датим областима.

Пакети подршке су додељени у оквиру пројекта „Унапређење доброг управљања на локалном нивоу“, који спроводи СКГО у оквиру Програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – SwissPRO“, који реализује УНОПС.

Извор: Инфо ценатар југа и Координацино тело

 

homescontents