Архива вести
                   

ОПШТИНА БУЈАНОВАЦ ПРИХВАТИЛА РЕАКЦИЈУ НУНС-А

10. децембар 2015.

Бујановац - Независно удружење новинара Србије (НУНС) поздравило је одлуку руководства општине Бујановац да са дневног реда седнице Скупштине повуче предлог одлуке о финансирању директних ТВ преноса седница локалног парламента.

Наиме, на јучерашњој седници Скупштине општине Бујановац, одборници су требали да донесу одлуку о томе да се директно телевизијско преношење седница уговори са доскорашњим Јавним предузећем РТВ Бујановац, а та медијска кућа би тај посао добила без јавног тендера.

У писму упућеном председнику Општине Нагипу Арифију 4. децембра, НУНС је указао „да би доношење такве одлуке представљало грубо кршење Закона о јавном информисању и медијима, Закона о јавним набавкама и других прописа који се тичу располагања јавним буџетским средствима”.

НУНС је писмом подсетио и „да су јединице локалне самоправе дужне да наручивање и финансирање јавних набавки реализују искључиво у складу са Законом о јавним набавкама, поштујући посебно начела ефикасности и економичности, обезбеђивања конкуренције, транспарентности поступка и једнакости понуђача”, наводи се у саопштењу.

Реакција Удружења је уродила плодом, па је претходни предлог повучен са дневног реда јучерашње седнице.

Извор: Јужне вести и Координационо тело