Архива вести
                   

ОДРЖАНА СТАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ГРАДОВА И ОПШТИНА МРЕЖЕ СКГО

29. септембар 2017.

Београд, Медвеђа - Стална конференција градова и општина организовала је други састанак Мреже СКГО за управљање људским ресурсима. Састанак мреже одржан је у Београду 25. и 26. септембра, у оквиру пројекта „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи,“ који се реализује у сарадњи са Канцеларијом Савета Европе, Министарством државне управе и локалне самоуправе и СКГО, а уз финансијску подршку Делегације Европске уније и Савета Европе.

Општина Медвеђа је једна од малобројних градова и општина која је конкурисала и добила пројекат за имплементацију пакета подршке за управљање људским ресурсима у локалној самоуправи. Од пријављених 90, успела је да се избори и нађе у изабраних 20 пилот локалних самоуправа у којима се спроводи пројекат управљања људским ресурсима. Испред општине Медвеђа састанку су присуствовале Љиљана Костић Марјановић и Јасмина Анђелић, које раде на пројекту, и председник општине Небојша Арсић.

Основна тема дводневног састанка је била размена искустава и знања из праксе између стручњака из пословног света и јавне управе, која се бави управљањем људским ресурсима.

Председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић, као и Министар државне управе и локалне самоуправе, Бранко Ружић, су у уводном обраћању изјавили да су људски ресурси највећи потенцијал Републике Србије.

„Циљ наше Владе је да има професионалну, ефикасну и љубазну јавну управу, како на републичком, тако и на локалном нивоу. Ефикасна јавна управа треба да постане стандард, а управа и службеници морају да се прилагођавају променама,“ рекла је премијерка Ана Брнабић.

Министар за државну управу и локалну самоуправу, Бранко Ружић, је рекао да је крајњи циљ министарства ефикасна јавна управа и ред у администрацији, као и стварање једнаких могућности за стручно усавршавање запослених, што ће омогућити даље унапређење рада и подизање квалитета услуга грађанима и привреди.

Извор: Дневник Југа и Координационо тело

 

homescontents