Архива вести
                   

ОДЕЉЕЊЕ ФАКУЛТЕТА ИЗ СУБОТИЦЕ ДОБИЈА ЗГРАДУ У БУЈАНОВЦУ

25. јули 2014.

Захваљујући донацији програма ЕУ Прогрес од 1,2 милиона евра, у Бујановцу би од септембра требало да почне изградња зграде која ће бити дата на коришћење Економском факултету из Суботице, изјавила је руководилац општинске Канцеларије за локални економски развој, Фазила Аземовић.

Аземовић је навела да ће изградњу зграде од 2.360 квадратних метара, уз ЕУ Прогрес, са укупно 30 милиона динара финансирати и Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, као и Општина Бујановац.

„ЕУ Прогрес је већ расписао јавну набавку за коју јавни позив траје до 31. јула, након чега очекујемо да се до краја августа склопи уговор са извођачем, а да већ у току септембра почне изградња објекта", изјавила је Аземовић.

Она је навела да ће се та зграда давати у закуп без накнаде.

"У априлу је потписан споразум општине Бујановац, Економског факултета (из Суботице), Координационог тела, Министарства просвете и ОЕБС-а о изградњи и одрживом коришћењу објекта за високо образовање, а општина и Економски факултет су потписали споразум о издавању просторија у закуп без накнаде", казала је Аземовић.

Аземовић је изјавила и да је општина Бујановац поставила услов Економском факултету из Суботице да сваке академске године по пресељењу у нову зграду буде акредитован по један нови смер, будући да Одељење Економског факултета у Бујановцу, које је отворено 2011. године, има само смер „Маркетинг".Одељење Економског факултета из Суботице у Бујановцу, где за сада има студената од прве до треће године, организује предавања у две зграде, у Дому културе и у изнајмљеном простору у центру града, за који закуп плаћају општина и ОЕБС. Нова зграда за високошколско образовање, коју ће по уговору користити Одељење Економског факултета из Суботице, градиће се на за сада празној општинској парцели преко пута бујановачког Дома здравља.

Извор: Данас и Координационо тело