Архива вести
                   

ОДАТА ПОШТА СТРАДАЛИМА У СЕЛУ РЕЉАН

16. април 2024.

Комеморативним скупом у селу Рељан, надомак Прешева, обележена је годишњица погибије седморице припадника 78. моторизоване бригаде, који су страдали од удара НАТО пројектила током агресије на Србију 1999. године.

Сећање на страдале припаднике 78. моторизоване бригаде у селу Рељан  не бледи ни након 25 година. Породице страдалих, припадници воjске, представници града Врања и округа данас су одали почаст маjору Љубисаву Стоjановићу, капетану Драгану Лукићу, стариjем воднику Жељку Алару, десетару Димчету Стаменовом, као и воjницима Слободану Мирковићу, Александру Поповићу и Нинославу Миленкову.

Пригодним говором обратио се пуковник Синиша Николић, командант Четврте бригаде Копнене војске.

На споменик погинулим хероjима у Рељану у име Министарства одбране и Копнене воjске, командант Копнене војске генерал – потпуковник Милосав Симовић са сарадницима, у име града Врања венац су положили помоћник градоначелника Игор Младеновић и руководилац и градски већник Саша Стаменковић. Венце и цвеће положили су и председник Градске општине Врањска Бања Драган Сентић, делегације Полицијске управе Врање и Безбедносно – информативне агенције Клуба генерала и адмирала Ниш. Пошту погинулима су одали и чланови породицa страдалих, делегације СУБНОР-а и Удружења потомака ратника из округа, те војних пензионера, као и делегациjе других удружења грађана из Србије и Северне Македоније.

Овом приликом помен страдалим официрима и војницима служио је војни свештеник капетан Александар Миловановић.

Извор: vranjskaplustv.rs