Архива вести
                   

ОБУКА ЗА ОРГАНСКУ ПОЉОПРИВРЕДНУ ПРОИЗВОДЊУ

19. март 2013.

Лесковац - Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа у наредних шест дана организује обуку из области органске пољопривредне производње за  учеснике пројекта ,,Подршка производње органске хране у јужној Србији” који финансира aустријска развојна агенција АДА.

Полазници обуке долазе из општина Јабланичког и Пчињског округа, Лесковца, Власотинца, Бојника, Врања и Бујановца.

Обука се одржава свакога дана, у периоду од 18. до 23. марта 2013.године у тренинг центру Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа. Током шест дана обуке, учесници пројекта који до сада нису имали прилику да се упознају са основама органске производње, похађаће тренинг који се састоји од шест области, као што су то биљна и сточарска производња, начин сертификације, вођење документације у  производњи, маркетинг и друго.

Тренинг се одржава у сарадњи са Отвореним Универзитетом у Суботици и удружењем Терасс. Предавачи су еминентни стручњаци из ове области: Слободан Миленковић, Ненад Новаковић, Надежда Пешић-Млинко, Владан Угреновић и Надежда Пантелић.

Полазници обуке ће свакодневно похађати обуку и полагати тестове знања, тако да ће на основу показаних резултата на крају ове јединствене обуке, добити валидан сертификат о знању.

Оваква и сличне едукације део су активноси пројекта”Подршка производњи органске хране у јужној Србији”.

Извор: Југпресс