Архива вести
                   

ОБУКА ЗА ИЗВЕШТАВАЊЕ И ЕВАЛУАЦИЈУ РАДА НА МЕДИЈСКИМ ПРОЈЕКТИМА

27. март 2019.

Бујановац –У просторијама ОЕБС-а у Бујановцу, у сарадњи са Министарством културе и информисања и Координационим телом за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, организована је обука за извештавање и евалуацију рада на медијиским пројектима. Присутне су поздравили Ђакомо Бозизио, шеф канцеларије ОЕБС-а у Бујановцу и Тамара Милошевић-Грбић, помоћник директорке Службе Координационог тела.

Обука је наставак прошлогодишњег рада и обуке на писању медијских пројеката који су дали позитивне резултате. Она је овог пута била усмерена на извештавање и евалуацију рада на медијским пројектима и подршци производње медијских садржаја у јавном интересу како би се побољшало и унапредило медијско извештавање у тим општинама  зарад подизања квалитета информисања.

Стручну обуку и унапређење знања у вези са извештавањем и евалуацијом рада на медијским пројектима презентовале су Борка Рајшић, самостаслни саветник и Драгица Благојевић, саветник у Министарству културе и информисања.

Поред новинара из општина Прешево, Бујановац и Медвеђе, обуци су присуствовали и новинари из Врања, као и по два представника из тих општина.

Коорганизатори Министарство културе и информисања, ОЕБС и Координационо тело сагласили су се да ће и убудуће организовати сличне радионице које би допринеле високом квалитету медијских пројеката у тим општинама.

Извор: Координационо тело