Архива вести
                   

ОБНАВЉАЈУ СЕ МОСТОВИ ОШТЕЋЕНИ У ПОПЛАВАМА У ОПШТИНИ МЕДВЕЂА

9. јун 2021.

Медвеђа – Београд - Радови на санацији мостова оштећених у зимским поплавама су у току и биће ускоро у потпуности реконструисани, наводи председник Општине Медвеђа Небојша Арсић. Каже да ће обнова 6 мостова коштати преко 3 милиона динара.

Поплаве које су у ноћи између 10. и 11. јануара погодиле југ Србије, захватиле су и Медвеђу, где су највише страдали мостови и електро-дистрибутивна мрежа. Тренутно се ради на санацији мостова у Сијаринској бањи (код водовода), мост у Маћедонцу (плави мост), мост у Старој бањи, мост на Маровачкој реци и Бетонски мост у Равној бањи.

„ Обишли смо мост у Равној бањи и уверили се радови полако приводе крају. Поред овог моста биће обновљени и остали мостови који су страдали у јануарским поплавама. Неки мостови су више оштећени, неки мање, али је најбитније да све буде урађено и да буду безбедни за пролазак грађана”, рекао је Арсић.

Обнову мостова је наложио Штаб за ванредне ситуације, а штета које су јанураске поплаве нанеле Општини Медвеђа је процењена на око 2 милиона динара.

Извор: Јужне вести, Координационо тело