Архива вести
                   

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - 08.12.2021.

8. децембар 2021.

У петак, 10. децембра 2021. године у холу Дома културе у Бујановцу од 10 до 12 часова, ђаци основних школа “Бранко Радичевић” и “Наим Фрашери” из Бујановца, у оквиру активности заједничког школског пројекта, организују Хуманитарни базар на коме ће бити  продаја предмета које су ученици израдили током трајања пројекта као што су цртежи, примерци рецепата кухиње овог краја, предмети од рециклираног материјала, накит и украси. Куповином ђачких рукотворина и креативних дела, суграђани ће моћи да пруже подршку у сакупљању средстава за помоћ њиховим вршњацима којима је новчана помоћ потребна.

У оквиру исте акције, ђаци основних школа „Вук С. Караџић“ из Левосоја и „Али Бекташи“ из Несалца ће представити први школски интеркултурални часопис „Int.ercool“.

Базар је део активности пројекта „Наш град, наше школе“ који реализује Служба Координационог тела за општине Бујановац, Прешево и Медвеђу у сарадњи са организацијом Група 484 и подршку Песталоци дечје фондације, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и општине Бујановац.

Свечано отварање је петак, 10.12. 2021.године у 10.00 часова у холу Дома културе у Бујановацу.