Архива вести
                   

НОВИ ЏИПОВИ ЗА ЈУГ СРБИЈЕ

28. април 2017.

Бујановац, Прешево - Јапан је српској полицији донирао 11 џипова и 3 комбија, а возила ће, како је рекао министар унутрашњих послова Небојша Стефановић,  бити прослеђена полицајцима који су распоређени на границама са Македонијом и Бугарском , где су  највећи изазови са миграцијама.

Укупна вредност возног парка који је Јапан донирао МУП-у је 450.000 евра, а министар Стефановић је изјавио да теретна и комби возила представљају значајно појачање за српску полицију.

„Захвални смо Јапану на оваквој врсти подршке која је од значаја не само за подизање нивоа безбедности грађана Србије, већ и за повећање безбедности, сигурности и ефикасности у обављању свакодневних задатака полицајаца”, рекао је министар Стефановић.

Амбасадор Јапана у Србији Ђуићу Такахара имао је само речи хвале за начин на који се Србија изборила и носи са великим приливом миграната.

„Веома ценимо одговорно и хумано опхођење Владе Републике Србије при суочавању са проблемом мигранта. Истовремено, свесни смо чињенице да Влада Србије носи велики терет. Стога Влада Јапана пружа подршку пројектима како би тај терет умањила,” рекао је Такахара.

Он је додао да ће сада полицајци на граници са Македонијом и Бугарском моћи џиповима брже да се крећу, а комбијима ће моћи да превозе мигранте којима је потребна заштита и нега.

Македонија и Бугарска су земље из којих је у Србију ушло највише миграната и управо у местима која се налазе у тој пограничној зони, као што су Прешево и Бујановац, Босилеград, Димитровград и Пирот, има највише миграната у прихватним центрима.

Извор: Јужне вести и Координационо тело