Архива вести
                   

НЕНАД МИТРОВИЋ ПОСЕТИО СЕЛО СВИЊИШТЕ У ОПШТИНИ ПРЕШЕВО

13. децембар 2023.

В.д. директора Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Ненад Митровић, посетио је данас село Свињиште у општини Прешево. 

Током посете разговарао са грађанима села о проблемима и могућностима за решавање истих.

Мештани су као главни захтев истакли изградњу пута у селу и побољшање водоводне инфраструктуре како би било обезбеђено стабилно водоснабдевање за све домаћинства.

„Ми желимо да останемо у својим домовима, да се бавимо пољопривредом и сточарством и молимо да нам држава омогући боље услове за то“, рекли су мештани.

„Прешево је рубна, неразвијена и вишенационална општина на југу Србије и веома је важно да Република Србија настави да улаже у ово подручје. Верујем да ћемо у следећој буџетској години, у сарадњи са локалном самоуправом у општини Прешево, успети да обезбедимо средства како бисмо помогли и мештанима села Свињиште“, поручио је Митровић.

Након разговора са мештанима, Ненад Митровић је нагласио да ће Влада Републике Србије преко Службе Координационог тела остати  посвећена решавању наведених проблема. Нагласио је важност сарадње између локалне и месне заједнице како би се идентификовала оптимална решења.

Извор: Служба Координационог тела