Архива вести
                   

НЕНАД МИТРОВИЋ ПОСЕТИО СЕЛО ЛЕТОВИЦА У ОПШТИНИ БУЈАНОВАЦ

14. децембар 2023.

В.д. директора Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Ненад Митровић, посетио је село Летовица у општини Бујановац. 

Током посете разговарао је са грађанима села о проблемима и могућностима за решавање истих.

Мештани села Летовица су као главни захтев истакли помоћ у обезбеђивању услова за почетак рада амбуланте у селу Летовица.

„Функционисање амбуланте је изузетно важно за нас, посебно за старије суграђане, труднице и децу. То би, такође, значајно смањило време путовања до најближих здравствених установа, што је често била препрека у хитним ситуацијама“, истакли су окупљени мештани.

Мештани су нагласили да би се отварањем амбуланте у селу Летовица побољшао приступ здравственој заштити за локално становништво и допринело општем благостању заједнице.

В.д. директора Службе Координационог тела, Ненад Митровић препознајући важност пружања адекватне здравствене заштите свих грађана у општини Бујановац, обећао је подршку овој иницијативи мештана села Летовица.

„Отварање амбуланте у центру села имало би огроман значај. Не само да ће омогућити бржи приступ здравственој нези, већ ће и значајно смањити време путовања до најближих медицинских установа. Овакве иницијативе представљају значајан корак ка подизању квалитета живота свих нас који овде живимо“, рекао је Митровић.

Након разговора са мештанима села Летовица, Ненад Митровић је нагласио да ће Влада Републике Србије, преко Службе Координационог тела, остати посвећена решавању проблема свих грађана који у општини Бујановац живе.

Састанку са мештанима села Летовица присуствовали су и в.д. помоћнице директора Службе Координационог тела Јелена Јакшић и саветник у Служби Координационог тела Горан Гавриловић.

Извор: Служба Координационог тела