Архива вести
                   

НАГРАДНИ КОНКУРС „БУДИ НАЈ, ЦИРКУЛИРАЈ – МОЖДАНЕ ВИЈУГЕ АКТИВИРАЈ” (РОК: 1. НОВЕМБАР 2020)

16. октобар 2020.

Наградни конкурс расписује Организација цивилног друштва Концепт Екологија-Енергија-Економија „ЕЕЕ КОНЦЕПТ“ као активност у склопу пројекта “БУДИ НАЈ, ЦИРКУЛИРАЈ”, подржаног од стране Министарства заштите животне средине Републике Србије.

Тема конкурса је еколошко предузетништво – циркуларна економија

Основни циљ пројекта је упознавање средњошколаца са основним принципима одрживог развоја кроз развој еколошког предузетништва као просперитетних занимања будудности путем мулти-дисциплинарног решавања конкретног еколошког и друштвеног проблема сепарације кућног комуналног отпада на месту настанка.

Посебан циљ пројекта је предлагање заједници могућег новог начина третмана комуналног отпада кроз нову конструкцију канте за отпад или адаптера на постојеће канте, чијим кориштењем долази до уштеде енергије и радне снаге на транспорту и обради, а кроз повећану вредност селектираног отпада. 

Право учешћа имају средњошколски тимови (минимум 3 члана). Конкурс је расписан 10. октобра 2020. године, а пријаве се могу слати до 1. новембра 2020. године.

Тимови средњешколаца попуњавају онлајн образац конкурсне пријаве, који је доступан на https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeoJ7sx2aAj-1lKBmbx3eGeTc6tQr6N6H4Yx2E822jYBfvHyw/viewform

Конкурсне едукативне и практичне радионичке активности ће трајати до 5. децембра 2020. године, када ће се уз обележавање међународног дана волонтера и међународног дана земљишта прогласити резултати и наградити учесници. За најбоље тимове предвиђене су награде у вредности од 50.000, 30.000 и 20.000 динара.

Текст конкурса је доступан на https://drive.google.com/file/d/1v6yxNeiwW8i8vk3ddPe0O4i6Y7ePrE9r/view

Извор: ЕЕЕ Концепт и Координационо тело