Архива вести
                   

НАГИП АРИФИ НАКОН УСВАЈАЊА БУЏЕТА ЗА 2022. ГОДИНУ

31. децембар 2021.

Бујановац – Београд - Арифи је, у својеврсној новогодишњој честитки на свом Фејсбук профилу, нагласио да је за разлику од претходних година буџет оријентисан на младе, образовање и економски развој, јер смо у времену, како каже, када исељавање младих узима маха.

“Поред редовног финансирања рада школа, буџетом је предвиђено и реновирање школа и изградња спортских терена како бисмо нашим ученицима пружили најбоље услове у образовању. Ове године смо по први пут планирали средства за оброке за све основце и бесплатан превоз за средњошколце”, навео је Арифи.

Додао је да износ за студентске стипендије повећан за 50 одсто у односу на прошлу годину – са 10 на 15 милиона динара, колико је издвојено и за стручно оспособљавање младих.

“За 100 одсто су повећана издвајања за економски развој, са 12 милиона у години коју остављамо иза нас, на 24 милиона за следећу годину. Пољопривреду ћемо подржати са 18,5 милиона динара, док ћемо у области спорта имати повећање од око 25%, односно са 6,5 милиона на 8 милиона динара”,наводи он.

Нагласио је да је општинска власт слушала глас грађана када је за наредну годину планирала дупло мање средстава за путну инфраструктуру него лани.

У историји Бујановца, додао је, буџет никада није износио 2, 011 милијарде динара као овај за 2022. годину.

Извор: Бујановачке, Координационо тело