Архива вести
                   

НАЦИОНАЛНИ ДАН ДАВАЊА: ШКОЛА ДОБРИХ ЉУДИ

27. август 2019.

Основне школе и школарци ће бити главни корисници донације поводом Националног дана давања, који ће ове године бити обележен 9. октобра.

Све донације прикупљене током ове кампање биће употребљене за набавку савремених учила за ђаке у више од 60 школа у 30 општина широм Србије. Основне школе које су обухваћене кампањом, биће опремљене новим паметним таблама, лаптоп рачунарима, пројекторима и училима за најмлађе, укључујући и „bee bot“роботе.

Поред прикупљања новчаних средстава, циљ ове кампање је да се у њу ове године укључи што више грађана и компанија и ојача национални карактер овог празника.

Национални дан давања организује се у оквиру Пројекта за унапређење оквира за давање који финансира Америчка агенција за међународни развој (УСАИД), а спроводи Коалиција за доброчинство, коју предводи Фондација Ана и Владе Дивац. Остали чланови Коалиције су Траг фондација, Catalyst Balkans, СМАРТ Колектив, Српски филантропски форум, Форум за одговорно пословање и Привредна комора Србије.

За више информација о Националном дану давања, томе како можете дати свој допринос кампањи и донирати, посетите  www.dandavanja.rs

Извор: Б92 и Координационо тело