Архива вести
                   

„НА ЛИТИЦИ“ У БУЈАНОВЦУ 31. МАЈА

31. мај 2022.

Бујановац – Београд - Позоришна представа “На литици”, након премијерног извођења у Панчеву и Београду, биће одиграна и у Бујановцу у уторак (31. маја) од 19 часова у Дому културе “Вук Караџић”.

Представа је инспирисана комадом “Норвешка данас” швајцарског писца Игора Бауерсиме, а реч је о егзистенцијалистичкој романтичној драми о двоје младих који траже смисао живота, насталој по истинитој причи.

“На чету Јулија објављује да жели да се убије и да не жели то да уради сама”, пише у опису представе.

„ Комад говори о двоје младих који се боре са осећањем усамљености и покушавају да разумеју живот и у њему се пронађу. Трудили смо се да направимо представу коју ће млади желети да гледају и која ће гвороити о њима важним питањима и осећањима“, каже глумица Маја Суша.

Представа је намењена професорима, ученицима, психолозима, али и свима које тема о којој говори интересује.

Играју Маја Суша и Никола Павловић, а режију потписује Зоран Зарубица. Ауторке сценографског решења, визуелног идентитета и анимација су Милица Милосављевић и Бојана Ристић. Музику потписују Лука Рацић и Зоран Зарубица, а дизајн светла Аљоша Дакић, док је ауторка фотографије Јана Станисављевић.

Улаз је бесплатан.

Иста представа гостује у Врању и Лебану.

Након представе у сва три града одржаће се радионице са ученицима и наставницима о теми менталног здравља младих и проблема које их свакодневно муче.

Извор: Бујановачке, Координационо тело

 

homescontents