Архива вести
                   

НА 9 ЛОКАЦИЈА У ОПШТИНИ БУЈАНОВАЦ ВРЕБАЈУ МИНСКА ПОЉА

28. април 2017.

Бујановац – На појединим деловима територије Бујановац и даље прети опасност од неексплодираних убојних средстава (НУС) заосталих из времена  NATO бомбардовања  и оружаних сукоба бише ОВПМБ  и државних снага безбедности.

Мада је до сада очишћено 13 локација, према речима Алија Асланија, начелника Штаба за ванредне ситуације општине Бујановац, постоји још девет  небезбедних места на подручју општине.

„До сада је шест локација очишћено од касетних бомби, а седам од противпешадијских мина. Међутим, има их још. Центру за разминирање пријавили смо локације у Лучану, Брисићу, Равном Бучју, Ђорђевцу, Боровцу, Кончуљу, Брезничком Мухаџирију (Ушки поток), Тополскм риду на Туријском брду и још једну на Нехатовој ливади,“ каже Аслани и позива на максималну опрезност  и избегавање кретања у зонама са регистрованим НУС.

Аслани је на  седници Општинског штаба за ванредне ситуације обавестио чланове да се тренутно разматра план за уклањање и уништавање  лоцираних  експлозивних  средстава.

На истој седници усвојени су и предлози решења о именовању чланова дванаест комисија и стручно-оперативних тимова овог штаба.

Извор: Бујановачке и Координационо тело