Архива вести
                   

„МУЗЕЈ НАСИЉА” У БУЈАНОВЦУ

3. јун 2014.

У Дому културе „Вук Караџић“ у Бујановцу отворена је изложба под називом „Музеј насиља“, на којој је приказана медицинска документација жртава насиља. Изложба је реализована захваљујући пордшци Канцеларије за људска и мањинска права и Фонда за отворено друштво.

Посетиоци  изложбе су могли да виде рендгенске снимке, изјаве, фотографије и лекарске извештаје о повредама које су жртве насиља задобиле, а које су последица дискриминације, насиља у породици, вршњачког насиља, као и насиља над мањинским и маргинализованим друштвеним групама.

Реализатор пројекта Радојица Бунчић, који је члан организације „Културни парк“, позвао је грађане и младе људе из општине Бујановац да током трајања изложбе доставе овој организацији све предмете и сву документацију која указује на то да су некада били жртве насиља. Жртве насиља могу и лично да се обрате овој организацији. Он је навео да се људи у свим градовима Србије, без обзира на њихову националност, веру, боју коже, сексуалну опредељеност итд, суочавају са насиљем или дискриминацијом и поручио је грађанима Бујановца да треба слободно да их пријаве, као и све друге облике насиља које се врши над женама, децом и рањивим особама.  

Извор: Координационо тело