Архива вести
                   

МОЈА ПРВА ПЛАТА: У БУЈАНОВЦУ СЕ ТРАЖЕ ОВА ЗАНИМАЊА

15. новембар 2023.

Кроз програм „Моја прва плата“ може да се привремено запосли више од 50 младих у општини Бујановац. Бујановачки послодавци из јавног и приватног сектора траже докторе, фармацеуте, куваре, конобаре, столаре и кандидате разних других занимања. За оне са дипломом средње школе обезбеђена је месечна новчана накнада од 28.000 динара, а онима са факултетским образовањем 34.000 динара.

На сајту НСЗ  објављене су понуде 30-ак бујановачких фирми и установа које нуде запослење. Међу послодавцима је и Дом здравља Бујановац, који нуди посао за осморо младих, а тражи се доктор стоматологије и медицинске сестре.

Посла има и у бујановачком вртићу и то за струковне васпитаче, медицинске сестре васпитаче и куваре.

Локалним апотекама су потребни магистри фармације и техничари.

Цео списак фирми које нуде радна места, неопходну школску спрему и остале услове можете видети ОВДЕ.

Незапослени млади, без радног искуства, већ могу да се пријављују за посао и то до 6. децембра, а потом ће послодавци бирати кога ће запослити.

Према роковима овог програма, послодавци ће од 7. до 22. децембра бирати кандидате међу пријављеним заинтересованима на порталу „Моја прва плата“, а најкасније до 29. децембра биће објављена коначна листа послодаваца са бројем изабраних извршилаца на оглашеним радним позицијама.

Закључивање уговора између Националне службе за запошљавање, послодаваца и изабраних кандидата, којима се уређују међусобна права и обавезе, биће обављено од 1. до 19. јануара следеће године, а у том периоду мора почети и спровођење овог програма.

Ангажовање кроз овај програм траје девет месеци.

Детаљније услове Програма можете погледати у Јавном позиву Националне службе за запошљавање,

Више о регистрацији и пријави кандидата можете видети у Упутству.

Одговоре на најчешће постављана питања можете видети ОВДЕ.

Извор: bujanovacke.co.rs