Архива вести
                   

МЛАДА БУЈАНОВЧАНКА СОФИЈА БЛИСТАЛА НА ПРЕМИЈЕРИ ВРАЊСКОГ ТЕАТРА

30. јун 2022.

Бујановац – Београд -  Софија Арсић, млада глумица из Бујановца, освојила је публику и позитивне критике за улогу седмогодишње девојчице Жеље у представи “Црна птица”, која је премијерно изведена на вечерњој сцени врањског позоришта “Бора Станковић”.

Равноправно са глумачким ансамблом позоришта у Врању и младим глумцима из Београда, десетогодишња Софија је показала један од својих талената, а како је рекла, подршку и савете које је, радећи на представи, добила од старијих колега неће никада заборавити.

„У почетку сам имала трему, али сам се касније опустила и све је било супер. Играм Жељу, девојчицу од седам година која је сећање велике Жеље која има 12 година и која је депресивна, јер јој је отац умро. Она се присећа како јој је било лепо са оцем и колико је била срећна када је проводила време са њим“, каже Софија.

Бриљантна, талентована, самоуверена – само су неке од речи хвале упућене на рачун ове десетогодишње глумице којој сцена није непознаница.

„Ми Софију знамо неколико година уназад као такмичара на смотри рецитатора и она јесте талентовано дете. Како је редитељка за малу Жељу тражила дете тих година избор је пао на Софију, као дете за које знамо да је заинтересовано за позориште. Она је један свестрани таленат који заслужује да се ту нађе“, рекао је Бојан Јовановић, уметнички директор позоришта.

Прве глумачке кораке Софија је направила  у представи “Три сестре”, рађене по роману Антона Павловича Чехова.

Освајала је бројне награде  на балетским такмичењима  у Бечу, Темишвару и Скопљу, а сада не крије задовољство што је добила прилику да се још једном опроба на сцени.

„ Желим да постанем глумица, сањам о томе, а ако се не остварим у тој професији онда бих волела да се бавим или соло певањем или да свирам клавир“,  истиче Софија.

Представа “Црна птица” рађена је по истоименом, вишеструко награђиваном роману драматуршкиње Александре Јовановић из Врања, у режији Марије Младеновић којој је ово дипломска представа.

“Одбијајући да прихвати очеву смрт, Жеља све чешће бежи на гробље где упознаје мртвог дечака који јој открива читав један нови свет. Али, што дуже Жеља проводи времена у њему, све више се удаљава од стварности”, сиже је садржаја позоришног комада у коме игра Софија.

Врањски театар је овом премијером уједно завршио овогодишњу позоришну сезону, а представа “Црна птица” ће већ од септембра поново бити на репертоару позоришта у Врању.

Извор: Бујановачке, Координационо тело