Архива вести
                   

МИНИСТАРКА ЧОМИЋ: ПОЧИЊЕ ЗАПОШЉАВАЊЕ АЛБАНАЦА У ДРЖАВНИМ ФИРМАМА И ИНСТИТУЦИЈАМА

26. мај 2022.

Бујановац – Београд - Део договора о запошљавању Албанаца у државним и јавним институцијама већ је постигнут, а до јуна ће се знати шта ће још држава урадити по питању запошљавања у бујановачком Дому здравља, Болници у Врању, јавним инфраструктурним предузећима, па и у Републичком заводу за статистику, рекла је у Бујановцу министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Гордана Чомић.

Она је најавила да ће до краја следећег месеца бити одржана још једна рунда дијалога између представника албанске заједнице и државе.

„На том састанку ћемо имати сабрано све што смо рекли да може да се уради, шта смо урадили, а шта још увек нисмо и зашта смо одговорни“,  рекла је министарка.

На запошљавању, односно интеграцији Албанаца из Бујановца, Прешева и Медвеђе, ради Посебна радна група у којој су представници Координационог тела, ресорних  министарстава и Националног савета Албанаца.

Радна група је формирана после састанка у оквиру дијалога, одржаног почетком марта ове године и у априлу је одржан први састанак.

„Радимо на томе да договор о поштовању закона по питању присутности Албанаца у јавним структурама буде заиста примењен“,  закључила је министарка Чомић.

Извор: Бујановачке, Координационо тело