Архива вести
                   

МИНИСТАР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ВЕЛИМИР ИЛИЋ ПОСЕТИО ПЧИЊСКИ ОКРУГ И ПОПЛАВЉЕНА МЕСТА

26. jануар 2015.

Врање - Приликом обиласка бране „Првонек“, Илић је казао да је најтежа ситуација у Владичином Хану, где су прорадила клизишта и где је велики број кућа угрожен.
Министар је обећао и помоћ државе у санирању штете настале изливањем река и потока.

„Могу да кажем да сам из онога што сам видео током обиласка Пчињског округа закључио да су оштећења путне инфраструктуре велика. Има велике штете и на мостовима и приватним објектима у целом округу. Далеко најкритичније је у Владичином Хану где су се појавила клизишта за чију санацију ће требати много напора и средстава. Такође, пут који из Врањске Бање води до бране је у очајном стању“, рекао је Илић.

Он је додао да ће Министарство за ванредне ситуације у наредном периоду радити превентивно како до оваквих ситуација не би долазило приликом већих падавина и топљења снега.

„Овако нешто не сме да се чека, већ треба све урадити како до изливања река и притока не би долазило. Дакле, превенција је врло важна и она много мање кошта од штете која настане приликом оваквих ситуација. Ја ћу сачинити извештај Влади и учинићу све да држава помогне југу Србије у санирању последица од поплава“, казао је Илић.

Он је пре обиласка бране „Првонек“ одржао састанак са градоначелником Врања, начелником Пчињског округа и председницом градске општине Врањска Бања.

Такође, Илић је присуствовао и седници градског Штаба за ванредне ситуације на којој је оцењено да је целокупна ситуација са поплавама у Пчињском округу под контролом.

Извор: ОК Радио и Координационо тело