Архива вести
                   

МИНИСТАР ГОРАН ВЕСИЋ ОБИШАО БУЈАНОВАЧКУ ОПШТИНУ

16. новембар 2023.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у техничком мандату Горан Весић је са сарадницима посетио општину Бујановац, где је разговарао са грађанима о могућностима за решавање њихових горећих проблема по питању инфраструктуре. Весић је обишао и новоизграђену деоницу пута од Боровца до Новог Села у бујановачкој општини.

Бујановац је рубна, неразвијена и вишенационална општина на југу Србије и веома је важно да Република Србија улаже овде, истакао је Горан Весић.

У разговору са грађанима, најчешће је помињан проблем са дивљом депонијом која често гори и загађује околину.

Овај проблем ће ускоро системски бити решен изградњом Регионалне депоније „Метерис“ у коју ће бити одлаган отпад из свих општина Пчињског округа, казао је Весић.

Такође, у оквиру пројекта „Чиста Србија“, потписан је уговор за изградњу канализационе мреже.

– Крећемо са изградњом 50 километара канализације и фабрике за пречишћавање отпадних вода која ће имати еквивалент од 30 хиљада перципијената ина тај начин ћемо дефинитивно решити проблем канализације у највећем делу Бујановца.

Обавестио сам их и да ћемо заједно са Владом Северне Македоније радити реконструкцију пруге од Ниша до Скопља, која пролази и кроз Бујановац, тако да ће имати брзи воз којим ће моћи да путују и на југ и на север – казао је Весић.

Много је проблема у овој средини, од путева, преко јавне расвете, до дечјих игралишта и неки од њих ће бити решавани у координацији са локалном самоуправом у Бујановцу, додао је он.

– Влада Србије је ове године уложила 173 милиона динара у изградњу 14 киломатара путева у бујановачкој општини, а сада сам причао о томе шта треба урадити следеће године када ћемо уложити још средстава и тако ћемо из године у годину решавати проблем по проблем – најавио је Весић.

Спону између грађана и локалне самоуправе са једне и Владе Србије са друге стране представља Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа које, након летошњих кадровских промена, поново функционише у пуном капацитету.

– Док ја овде разговарам са вама, моји помоћници имају пријем грађана у канцеларији у Бујановцу, јуче је био пријем у Прешеву, тако да све њихове проблеме покушавамо да, у сарадњи са председницима општина и решимо, а тамо где треба подршка Владе Србије, свакако, излазимо у сусрет – рекао је Ненад Митровић, директор Службе Координационог тела.

Министар у техничком мандату Весић је обишао и недавно асфалтирану деоницу пута од Боровца до Новог Села у бујановачкој општини, у дужини од 5,5 километара.

Иницијатива је потекла од мештана који су се обратили председнику Србије Александру Вучићу током његове посете овог пролећа, након чега је посао урађен у веома брзом року.

– Ово показује колико је важно да бринемо о сваком делу наше земље, председник води рачуна да свако наше насеље и сви људи имају добру инфраструктуру, јер тада могу да живе и раде ту. Тако развијамо сваки крај Србије – поручио је Горан Весић.

– Ја сам био главни иницијатор и захвални смо председнику Вучићу и министру Весићу, ово је спас за наше становништво, јер смо зими некада данима одсечени од света и није могла ни хитна помоћ да дође – каже Драгослав Спасић.

Горан Весић је својим сарадницима дао налог да све захтеве грађана евидентирају и убаце у план рада Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за наредну годину.


Видео прилог:

Извор: rtv-vranje.rs
Пише: Ивана Жубринић