Архива вести
                   

МИНИСТАР АЛЕКСАНДАР МАРТИНОВИЋ И НЕНАД МИТРОВИЋ ДОДЕЛИЛИ СТИПЕНДИЈАМА СРЕДЊОШКОЛЦИМА У МЕДВЕЂИ

6. децембар 2023.

Министар државне управе и локалне самоуправе и председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа др Александар Мартиновић и в.д. директора Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Ненад Митровић посетили су данас општину Медвеђа. Током посете, Мартиновић и Митровић су разговарали са председником Привременог органа општине Медвеђа Драганом Кулићем и другим представницима локалне самоуправе о тренутном стању на терену.

Након састанка, министар Мартиновић и в.д. директора Службе Координационог тела Митровић имали су част да доделе уговоре о стипендијама за 55 средњошколаца из општине Медвеђа, финансираних из буџета Службе Координационог тела у укупном износу од 1.320.000,00 динара.

Приликом доделе стипендија, министар Мартиновић је истакао важност улагања у образовање као кључног фактора за одрживи развој заједнице.

„Доделом стипендија, Влада Републике Србије и Координационо тело за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа исказују преданост подршци младима у остваривању њиховог  потенцијала и стварању услова за њихово образовање и професионални развој. Улагање у младе је најсигурнија инвестиција која се увек исплати“, рекао је Мартиновић.

Додели уговора су присуствовали и председник Привременог органа општине Медвеђа Драган Кулић и начелник Јабланичког округа Милош Ћирић.

В.д. директора Службе Кординационог тела Ненад Митровић се захвалио представницима општине Медвеђа на сарадњи и њиховом ангажовању у спровођењу свих пројеката од значаја за грађане општине Медвеђа. „Ова посета има за циљ јачање веза између државних институција и локалне заједнице, наглашавајући значај заједничког рада као кључа успеха у изградњи одрживе и просперитетне заједнице“, рекао је Митровић.

Приликом посете општини Медвеђа, министар Мартиновић је са Митровићем и Кулићем обишао и новоасфалтирану деоницу пута Маћедонце – Реткоцер, чију реконструкцију је финансирала Служба Координационог тела у износу од 7,5 милиона динара. 

„Реконструкција и изградња путева су део шире стратегије јачања инфраструктуре у руралним подручјима, с циљем побољшања квалитета живота грађана и подршке економском развоју“, изјавио је Мартиновић.

Извор: Служба Координационог тела

 

homescontents