Архива вести
                   

МЕДВЕЂА: АРСИЋ ПОСЕТИО СТУДЕНТЕ, ЛЕПА ВЕСТ И ЗА ПОМОЋНЕ РАДНИКЕ

8. децембар 2015.

Медвеђа - Председник општине Медвеђа др Небојша Арсић је првог радног дана Правног и Економског факултета у Медвеђи посетио студенте и професоре.

Студенти и професори ових факултета су имали прилику да поразговарају са председником Арсићем, изнесу своје проблеме као и предлоге како би ови факултети могли несметано да функционишу у будућности.

 „Факултети настављају са радом, пошто је стратешки циљ наше општине да се задрже млади и да се спречи миграција становништва”,  рекао је Арсић.

Председник општине Медвеђа посетио је и ОШ „Горња Јабланица” где је разговарао са директорком ове школе Славицом Ђонић.

И ова посета је имала за циљ решавање текућих проблема, наиме помоћни радници ОШ који су додатно ангажовани и на факултету нису додатно плаћени, а тај проблем траје већ пуне четири године.

 „Као председник општине сматрам да је ово велика неправда и од данас се то мења. Људима који раде и у основној школи и на факултету по закуну следи увећана зарада а ту разлику ће у будуће финансирати локална самоуправа, што смо и обећали у предизборној кампањи, а ето данас показали да смо одржали реч јер је мом тиму а и мени лично стало да ова општина оживи и почне да напредује”, рекао је Небојша Арсић, председник општине Медвеђа.

Директорка ОШ „Горња Јабланица” Славица Ђонић, захвалила се локалном руководству које је сагледало њихов дугогодишњи проблем везан за куповину новог котла у вредности од око милион динара.

„Пре почетка нове школске године, за кречење школе смо добили око 400 хиљаде динара од тадашњег председника Привременог органа а садашњег председника општине Медвеђа др Небојше Арсића. Овом приликом се у име целог колектива захваљујем локалном руководству које је имало слуха за наш проблем”, рекла је Славица Ђонић, директор ОШ „Горња Јабланица” у Медвеђи.

Извор: Инфо центар југ и Координационо тело