Архива вести
                   

МАТЕЈИ ИЗ БУЈАНОВЦА НАГРАДА НА КОНКУРСУ ИНСТИТУТА „БАТУТ“

6. јун 2024.

Матеја Вељковић из Бујановца, ученик четвртог разреда Основне школе „Вук Караџић“ у Левосоју код Бујановца, освојио је трећу награду на конкурсу Института за јавно здравље Србије др Милан Јовановиц Батут, на тему „Мајчино млеко је најбоља храна“. Поред Матеје, на окружном такмичењу Завода за јавно здравље у Врању учествовала је и Николина Стојановић, ученица четвртог разреда исте школе, која је освојила захвалницу за рад на тему „Чувам своје зубе, поносим се осмехом“.

-Литерарни конкурс је трајао до октобра прошле године и Матеја је још тада послао свој рад. У фебруару је добио трећу награду на Окружном такмичењу Завода за јавно здравље у Врању, па су они проследили рад даље на републичко. Данас му је, на изненађење свих, стигла награда за освојено треће место на републичком нивоу – каже поносно његова мајка Јелена Вељковић.

Добио је диплому, књигу, мајицу и шољу, а требало би да добије и новчану награду.

-Матеја се пријавио на наговор учитељице Марице Пешић, без ње не бисмо ни знали за конкурс, тако да смо јој бескрајно захвални на свему што ради – додаје Вељковићева.

Извор: bujanovacke.co.rs
Пише: И. Јовановић

 


 

 

homescontents