Архива вести
                   

МАРКО И ЛАЗАР ИЗ БУЈАНОВЦА ПАКЕТИЋИМА ОБРАДОВАЛИ 70 МАЛИШАНА

27. децембар 2021.

Бујановац – Београд -  Седамдесет новогодишњих пакетића подељено је малишанима из Бујановца и околних села захваљујући хуманитарној акцији младих Бујановчана Марка Петковића и Лазара Лазаревског. Акција је покренута са циљем да се деци из социјално угрожених породица обезбеде пакетићи.

Десетак дана је било потребно да ови млади Бујановчани покрену акцију, прикупе и поделе поклоне и тако обрадују децу чији родитељи нису у могућности да купе или сами направе новогодишњи пакетић.

„Пресрећан сам што смо за тако кратко време успели да направимо 70 пакетића за децу и да им улепшамо новогодиишње празнике. Захвални смо свима који су подржали нашу акцију и надамо се да ће следеће године бити много боље“, каже  Марко Петковић.

Дечији осмех, радост и срећа која се могла видети код деце је,  како каже, нешто што се “не заборавља”.

„Пакетићи је поделио Деда Мраза лично и заиста је била супер атмосфера. Као знак захвалности малишани су нам приредили програм, певали су песмице и заједно смо уживали. Једно предивно искуство за све нас“, додаје Марко.

Осим у бујановачком вртићу “Наша радост” , новогодишњи пакетићи су подељени и у одељењима у селима Раковац, Левосоје, Љиљанце, Лопардинце, Карадник и Српска Кућа.

Извор: БУјановачке, Координационо тело