Архива вести
                   

ЛОКАЛНИ РАЗВОЈ ОТПОРАН НА КЛИМАТСКЕ ПРОМЕНЕ

30. новембар 2017.

Министарство заштите животне средине Републике Србије и Програм Уједињених нација за развој (УНДП), уз подршку Глобалног фонда за животну средину (ГЕФ), спроводе пројекат „Локални развој отпоран на климатске промене“. Позивају се локалне самоуправе, привредни субјекти из јавног и приватног сектора, организације цивилног друштва, научно-истраживачке и академске установе, као и физичка лица, да поднесу своје предлоге иновативних решења за смањење емисија гасова са ефектом стаклене баште (ГХГ) и борбу против климатских промена.

Пројекат „Локални развој отпоран на климатске промене“покреће два изазова за решавање проблема климатских промена и позива све заинтересоване да поднесу предлоге иновативних решења која ће на практичан начин допринети смањењу емисија ГХГ и јачању отпорности заједнице на климатске промене, као и да разраде, финансирају и примене ова решења.

Максимални износ по учеснику (у динарима):
1. Изазов отворених података
Одабрана решења биће награђена новчаном наградом у износу до 10.000 УСД – за градове (највише пет градова) и до 5.000 УСД – за општине (највише пет општина).

2. Изазов за иновативна решења
5.000 УСД за физичка лица
10.000 УСД осталим организацијама и институцијама

Рок за подношење пријава:
1. Изазов отворених података до 28.02.2018.

2. Изазов за иновативна решења до 31.01.2018.

Контакт:
1. otvorenipodaci@klimatskepromene.rs
2. inovativnaresenja@klimatskepromene.rs

Више информација о пројекту и конкурсу доступно је на  http://inovacije.klimatskepromene.rs/

Извор: http://inovacije.klimatskepromene.rs/и Координационо тело