Архива вести
                   

КОШАРКАШКО ПРОЛЕЋЕ У БУЈАНОВЦУ

11. април 2024.

Мини баскеташе и мини баскеташице ОКК Плаy 017 из Бујановца очекује занимљиво пролеће током кога ће учествовати на 4 мини баскет фестивала широм Србије, а након тога одлазе у Сокобању на летњи кошаркашки камп.

Пред нашим најмлађим члановима је занимљиво и активно пролеће и сви се унапред радујемо фестивалима на којима ћемо учествовати, а њих ће у току априла, маја и јуна бити четири – каже тренер и оснивач клуба Плаy 017 у Бујановцу, Ненад Стајић

Први фестивал на коме ће бујановачки мини баскеташи и баскеташице учествовати одржаће се 21. априла у Власотинцу. Реч је о Ускршњием мини баскет фестивалу и на њему ће, по речима Стајића, учествовати око 70 девојчица и дечака.

-Након тога, од 10. до 12. маја у Бујановцу ће се одржати 12. Међународни мини баскет фестивал „Сачувајмо децу“, на коме ће преко 120 наших чланова узети учешће – каже Стајић.

Након бујановачког следи мини баскет фестивал у Врању, који ће се под називом „Срећно детињство“ одржати 26. маја и на коме ће такође учествовати око 120 чланова бујановачког клуба.

-Последњи фестивал овог пролећа биће 8. и 9. јуна у Београду, а реч је о мини баскет фестивау „Рајко Жижић“. На њему ће учествовати око 70 чланова нашег клуба који ће том приликом боравити у дводневну посету Београду – каже Стајић.

Након ових фестивала чалнове ОКК Плаy 017 очекује летњи кошаркашки камп у Сокобањи у периоду од 2. до 7. јула.

-Морам да напоменем да су сениори завршили своју прву сезону у Другој српској лиги. Очекује нас прелазни рок где ћемо покушати да за наредну сезону доведемо појачања како бисмо били конкурентнији – додаје Стајић.

Подсетимо, на прошлогодишњем 11. Међународном мини баскет фестивалу „Сачувајмо децу“, одржаном у Бујановцу, преко 1000 младих баскеташа из 14 клубова, распоређених у 60 екипа, дошло је из Скопља, Куманова, Врања, Грделице, Власотинца и Ниша да покаже да је кошарка њихов први и прави избор. Бујановац су тада представљала два клуба- КК Елита и домаћин Плаy 017.

Прошлогодишњем фестивалу у Бујановцу присуствовали су и прослављени српски кошаркаш Игор Ракочевић, председник Мини баскет удружења Србије Раде Георгиевски, као и члан Председништва КСС и председник Регионалног кошаркашког савеза јужне Србије Вуле Вуковић.

Извор: bujanovacke.co.rs
Пише: И. Јовановић