Архива вести
                   

КОРОНА СТАЛА НА ДВА ОБОЛЕЛА У ШКОЛИ „СВЕТИ САВА“, ЗА ОНЛАЈН НАСТАВУ БИ ДОБРО ДОШЛА ОПРЕМА

27. новембар 2020.

Бујановац - Након што су током протекле две недеље од ковида-19 оболели наставник и ученик у бујановачкој Средњој школи „Свети Сава“ више није било случајева инфекција короном, потврдила је директорка школе Бисерка Јовић.

Најављени прелазак са комбиноване на комплетну онлајн наставу, каже директорка, неће бити посебан изазов, али истиче да се школа суочава са одређеним техничким недостацима.

Комбиновани модел наставе по којем се до сада радило је подразумевао поделу одељења на групе које су се на недељу дана смењивале у класичној настави у школи и онлајн настави.

„И даље немамо довољно уређаја за ученике и наставнике, јесмо набавили одређени број преко Координационог тела и Групе 484, али не колико нам је потребно“, каже директорка.

Додала је и да је једна од потешкоћа са којом се суочавају у спровођењу наставе на даљину интернет на територији општине.

„Општина није у потпуности покривена интернет мрежом од било ког провајдера, а ми имамо знатан број ученика са села. Имамо случајеве да да наши ђаци у свом селу немају интернет или су покривене само одређене локације. То није нешто што школа може да реши, иако смо се обраћали оператерима“, каже директорка.

Друга средња школа у општини – „Сезаи Сурои“ је од понедељка у онлајн систему, на захтев директора Зејнија Фејзулахуа, а након што је код петоро радника школе потврђен ковид-19.

Извор: Бујановачке и Координационо тело