Архива вести
                   

КОНКУРС: ХРАБРИ ИСКОРАЦИ У НОВИМ КУЛТУРНИМ ПРАКСАМА

9. децембар 2015.

Фондација „Јелена Шантић", уз подршку Балканског фонда за демократију (БТД), расписује конкурс „Храбри искораци у новим културним праксама" намењен подстицању друштвених промена у локалним заједницама кроз инклузивну улогу културе и уметности.

Будући да је досадашње искуство показало да иновативне уметничке иницијативе и културне праксе имају потенцијал да мењају друштво, подржаће се оне пројекти који својим фокусом на важним, горућим темама формирају везу између уметности, културе, људи и њихових потреба и права.

У том смислу, приоритет ће имати иновативни културни и уметнички програми у локалним заједницама креирани од стране удружења грађана и фондација, који ће својим активностима допринети промени и унапређењу живота већег броја људи у срединама у којима делују.

Овим конкурсом подржавају се пројекти који користе културу и уметност да помогну интеграцију осетљивих друштвених група, а посебно – избеглица, миграната, деце, младих, старијих особа, како из градских, тако и из руралних средина – у друштвене заједнице.

Смернице за аплицирање можете погледати на http://fjs.org.rs/otvoren-konkurs-hrabri-iskoraci-u-novim-kulturnim-praksama/

Извор: Фондација „Јелена Шантић“ и Координационо тело