Архива вести
                   

ФИЛХАРМОНИЈА НА ЈУГУ

25. март 2016.

Београд - У оквиру својих пројеката децентрализације, Београдска филхармонија од 29. до 31. марта реализује мини турнеју у три града, под називом Филхармонија на Југу. На путу од Врања (29.03.),  преко Лесковца (30. 03.) до Алексинца (31. 03.), Камерни ансамбл Београдске филхармоније поклониће публици у ова три града Шубертов Октет.

Филхармонија ће југу Србије представити један од својих најквалитетнијих камерних програма и доћи до публике удаљене више стотина километара од Београда која нема прилику да посећује концерте националног оркестра. Чланови Октета су музичари који су истакнути солисти у оркестру, а заступљеност различитих инструменталних група у овом ансамблу, чини га „филхармонијом у малом".  

Пројекат се реализује у сарадњи са институцијама културе у наведеним градовима, које су одабране према критеријумима квалитетних програма и активног односа према развоју локалне културе. Тако су домаћини Филхармоније на југу Позориште „Бора Станковић" из Врања, Лесковачки културни центар и Центар за културу и уметност Алексинац.

Осим првокласног музичког програма за публику, Филхармонија на Југу има за циљ и оснаживање културног развоја локалних средина, уступањем уметничких, организационих и промотивних капацитета, у оквиру пројеката друштвене одговорности институције.

Извор: Политика, Вечерње новости и Координационо тело