Архива вести
                   

ЕУ КОНКУРС ЗА НАЈБОЉУ ФОТОГРАФИЈУ

6. април 2016.

Београд - „Где видим ЕУ у Србији“ је фото такмичење за све грађане Србије, па и општина Прешево, Бујановац и Медвеђа, које у оквиру кампање „Србија и ЕУ: 15 година партнерства” организују ЕУ инфо центар и Делегација ЕУ у Србији.

Учесници конкурса шаљу фотографије које могу бити начињене фото-апаратом или мобилним телефоном и могу да користе компјутерске програме за обраду фотографија.

Учесници сами бирају тему свога рада, а задатак је да забележе призоре у којима препознају ЕУ и њен допринос у Србији у свакодневном животу и у било којој области – здравству, образовању, грађевини итд. Тема фотографије може да буде и било која ситуација из свакодневног живота којом се промовишу европске вредности као што су: толеранција различитости, људска права, брига за животну средину, уштеда енергије, слобода и демократија, итд.

Прва награда је камера, друга – фото апарат, а трећа је таблет.

Осим три првонаграђене фотографије, још 20 фотографија ће, по избору жирија, бити представљено на постеру којим ће на Дан Европе, 9. маја 2016. године на Калемегдану бити отворена изложба „Србија и ЕУ:15 година партнерства”.

Учесници конкурса треба да предају свој рад у виду прописно названог фајла који треба да буде минималне резолуције 300 дпи.

Фотографије се шаљу е-маилом на competition@euinfo.rs.


Конкурс је отворен од 1. априла до 30. априла 2016. године.

Све додатне информације у вези са конкурсом можете добити слањем мејла на  competition@euinfo.rs  или телефоном на 011 4045400.

Извор: ОК Радио и Координационо тело

 

homescontents