Архива вести
                   

БУЈАНОВЧАНИ ВЕРУЈУ У НАУКУ, ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ВЕЛИКО

1. октобар 2021.

Бујановац – Београд - Интересовање за вакцинацију у Бујановцу је велико, а на дневном нивоу првом дозом се вакцинише око 40, док се за трећу дозу јавља 20-25 грађана, кажу у Дому здравља. 

Анђелина Станојковић, осамдесетогодишња Бујановчанка, која је примила трећу дозу вакцине, каже да је након прележаног вируса без двоумељња дошла да се вакцинише јер чврсто верује да нам само вакцине могу помоћи.

“Требало би да се сви вакцинишу, нарочито омладина која је по кафићима и на журкама. Стално јављају да су болнице пуне младих људи и не знам зашто не поштују савете и труд лекара и њихову школу”,каже  Анђелина.

По своју другу дозу Фајзер вакцине дошао је Шабан Ајдини из Великог Трновца, који има 74 године.

“Верујем у вакцину, примио сам Фајзер и нисам имао никакве нуспојаве, а ако буде било потребе примићу и трећу дозу”,каже за Бујановачке Ајдини

Готово без недоумица у погледу вакцинације је и Шаћир Зејнулаху из Брезнице који је похвалио добру организацију тока вакцинације на пункту на Економском факултету.

“У мојој породици су сви вакцинисани, јер желимо да сачувамо здравље, а људи који мисле да су вакцине штетне, нека их, имају право на своје мишљење”,рекао је Зејнулаху, који је примио другу дозу.

По најновијим подацима из Дома здравља, у Бујановцу је комплетно вакцинисано (две дозе) 11.000 грађана.

Закључно са 26. септембром око 13.000 грађана је примило само прву дозу, а више од 800 се против короне вакцинисало по трећи пут.

Вакцинација се обавља без заказивања, доступне су све врсте вакцине (Синофарм, Фајзер, Спутник В ) сваког радног дана од 8 до 20 сати, суботом од 8 до 16 и недељом од 9 до 14 сати.

Најслабије интересовање је за вакцину АстраЗенека.

Извор: Бујановачке, Координационо тело