Архива вести
                   

БУЈАНОВАЧКИ ПРИВРЕДНИЦИ НА БИЗНИС ФОРУМУ У СОФИЈИ

1. децембар 2022.

Бујановац – Београд -  Амбасадор Србије у Бугарској, Жељко Јовић, организовао је у Софији бизнис форум за бујановачке фирме како би се представиле бугарском тржишту и оствариле контакт са више од 40 привредника у овој земљи.

На бизнис форуму учествовале су „Бивода“, Бујановачка Бања, „Мегал“, фабрике намештаја „Петровић“ из Кршевице и „Миленбос“ из Спанчевца.

Позване су биле фирме „Natural Magic“ из Жбевца и млекара „Мај Плус“ из Дрежнице, али власници ових фирми нису били у могућности да отпутују у Софију.

„Бугарски привредници били су посебно заинтересовани управо за  млекарске производе и штета је што власник није могао да присуствује, али биће још прилика“, рекао је народни посланик из Бујановца, Ненад Митровић, који је такође присуствовао форуму.

Онј нагласио да су у Бугарској представљени потенцијали бујановачке привреде, остварени контакти и да очекује резултате у будућности.

„Што се Бујановачке Бање тиче, не могу да кажем да смо превелики оптимисти, јер Бугарска има много бања, али оно што нас издваја од свих је гас угљен диоксид који само ми имамо на Балкану и који се успешно користи код лечења компликација шећерне болести. То смо апострофирали и у том делу је исказано интересовање и за наше лечилиште“, каже Митровић.

Идеја за бизнис форум потекла је од Бујановчанина Бобана Грка Димитријевића, некадашњег директора Туристичке организације Бујановац.

„Димитријевић познаје амбасадора Јовића од раније и разговарали су на ову тему. Он је практично био веза између бујановачке привреде и наше амбасаде и хвала му на томе“, закључио је Митровић.

Извор: Бујановачке, Служба Координационог тела